Velux dakraam

Zelf Glas Vervangen Velux Dakraam

Bent u opzoek naar een Velux dakraam specialist om te laten installeren?

Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 4 bedrijven die werkzaam zijn in uw omgeving.
Velux dakraam
Velux dakraam

Zelf Glas Vervangen Velux Dakraam

Dit bespreken we in dit artikel:

Ben je op zoek naar een manier om kosten te besparen bij het vervangen van het glas van je Velux dakraam? Overweeg dan om deze klus zelf uit te voeren! In dit artikel ontdek je hoe je eenvoudig zelf het glas van je Velux dakraam kunt vervangen. Volg ons stap-voor-stap handleiding en bespaar op de kosten van het inschakelen van een professional. Ben je klaar om aan de slag te gaan en jezelf uit te dagen? Lees dan snel verder!

Belangrijke punten uit dit artikel:

 • Waarom zou je zelf het glas van je Velux dakraam willen vervangen?
 • De benodigdheden voor het vervangen van het glas van een Velux dakraam
 • Veiligheidstips bij het vervangen van het glas van een Velux dakraam
 • Het stappenplan voor het vervangen van het glas van een Velux dakraam
 • Prijsindicatie voor het glas vervangen van een Velux dakraam

Ben je klaar om je handen uit de mouwen te steken en te leren hoe je zelf het glas van je Velux dakraam kunt vervangen? Laten we beginnen!

Waarom zou je zelf het glas van je Velux dakraam willen vervangen?

Voordat we ingaan op het stappenplan voor het vervangen van het glas van je Velux dakraam, is het belangrijk om te begrijpen waarom je ervoor zou kiezen om dit zelf te doen in plaats van een professional in te huren. In dit gedeelte geven we je verschillende redenen om deze klus zelf aan te pakken.

1. Kostenbesparing: Het inhuren van een professional om het glas van je Velux dakraam te vervangen kan behoorlijk prijzig zijn. Door het zelf te doen, kun je flink besparen op de kosten.

2. Zelf voldoening: Het zelf uitvoeren van een klus als het vervangen van het glas van je Velux dakraam kan een gevoel van voldoening geven. Je hebt zelf de controle en ziet direct de resultaten van je werk.

3. Flexibiliteit: Het zelf vervangen van het glas stelt je in staat om zelf te bepalen wanneer je de klus uitvoert, zonder afhankelijk te zijn van de planning van een professional.

4. Leerervaring: Door het zelf vervangen van het glas van je Velux dakraam, kun je nieuwe vaardigheden ontwikkelen en leren hoe je verschillende klussen in huis zelf kunt aanpakken.

5. Tijdsbesparing: Hoewel het zelf vervangen van het glas van je Velux dakraam misschien meer tijd kost dan het inhuren van een professional, kun je tijd besparen op het wachten op een afspraak en het coördineren van de werkzaamheden met een externe partij.

Met deze redenen in gedachten, kun je beter afwegen of het zelf vervangen van het glas van je Velux dakraam de juiste keuze is voor jou. Als je besluit om het zelf te doen, volg dan ons stappenplan voor een succesvolle uitvoering.

Redenen om zelf het glas van je Velux dakraam te vervangen
Kostenbesparing
Zelf voldoening
Flexibiliteit
Leerervaring
Tijdsbesparing

Benodigdheden voor het vervangen van glas van Velux dakraam

Voordat je begint met het vervangen van het glas van je Velux dakraam, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste tools en materialen bij de hand hebt. Hieronder vind je een lijst van benodigdheden die je nodig hebt om deze klus succesvol uit te voeren:

Gereedschap

 • Schroevendraaier: voor het verwijderen van schroeven en bevestigingen.
 • Glaszuiger: om het oude glas veilig te verwijderen en het nieuwe glas te plaatsen.
 • Hammer: voor het voorzichtig losmaken van eventuele kit of stopverf.
 • Glashefpomp: om het nieuwe glas in positie te houden tijdens installatie.
 • Tang: voor het buigen en bevestigen van metalen strips.
 • Schaar of mes: voor het snijden van kit of stopverf.

Materialen

 • Nieuw glaspaneel: zorg ervoor dat je het juiste formaat en type glas kiest dat geschikt is voor jouw Velux dakraam.
 • Kit of stopverf: voor het stevig bevestigen van het nieuwe glaspaneel.
 • Schroeven en bevestigingsmateriaal: om het nieuwe glas op zijn plaats te houden.
 • Veiligheidsuitrusting: zoals handschoenen en veiligheidsbril, om jezelf te beschermen tijdens het vervangen van het glas.

Met deze benodigdheden bij de hand ben je klaar om het glas van je Velux dakraam te vervangen. Zorg ervoor dat je alles hebt voordat je begint, zodat je het project soepel kunt laten verlopen.

Als je liever niet zelf het glas van je Velux dakraam wilt vervangen, kun je altijd professionele hulp inschakelen. Bij Velux-dakraam.nl kun je eenvoudig offertes vergelijken van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vervangen van glas voor Velux dakramen.

Veiligheidstips bij het vervangen van glas van Velux dakraam

Veiligheid is van het allergrootste belang wanneer je het glas van je Velux dakraam vervangt. Om ervoor te zorgen dat deze klus veilig en succesvol verloopt, delen we in dit gedeelte belangrijke veiligheidstips waar je rekening mee moet houden.

1. Draag beschermende kleding en uitrusting

Bij het vervangen van glas kunnen er scherpe randen ontstaan. Zorg ervoor dat je altijd handschoenen, een veiligheidsbril en indien nodig een helm draagt. Zo bescherm je jezelf tegen mogelijke verwondingen.

2. Werk met een mede-assistent

Vervanging van glas kan een uitdagende taak zijn en vereist soms extra handen. Werk altijd samen met een mede-assistent, vooral wanneer het gaat om het tillen en manoeuvreren van zware glazen panelen. Dit minimaliseert het risico op letsel en vergemakkelijkt de klus.

3. Wees voorzichtig bij het gebruik van gereedschap

Het vervangen van glas kan enkele specifieke gereedschappen vereisen, zoals een glassnijder of een schroevendraaier. Wees voorzichtig bij het hanteren en gebruiken van deze gereedschappen om verwondingen te voorkomen. Volg altijd de instructies op en houd ze buiten het bereik van kinderen.

4. Zorg voor een stabiele werkomgeving

Voordat je begint met de vervanging, zorg ervoor dat de werkomgeving veilig en stabiel is. Verwijder eventuele obstakels en zorg voor goede verlichting. Werk ook niet op een ladder bij slecht weer zoals regen of harde wind.

5. Volg de juiste tiltechnieken

Als je glazen panelen tilt, gebruik dan de juiste tiltechnieken om spanning en belasting van je rug te verminderen. Buig je knieën en houd je rug recht terwijl je het gewicht gelijkmatig verdeelt. Probeer ook te voorkomen dat je het glas boven je schouders tilt.

6. Wees voorzichtig met elektrische bedrading

Bij het vervangen van het glas van je Velux dakraam is het mogelijk dat je in de buurt komt van elektrische bedrading. Wees altijd voorzichtig en schakel indien nodig de stroom uit voordat je begint. Als je niet zeker bent, raadpleeg dan een professionele elektricien.

Door deze veiligheidstips nauwkeurig op te volgen, kun je ervoor zorgen dat het vervangen van het glas van je Velux dakraam veilig en succesvol verloopt. Onthoud dat veiligheid altijd prioriteit heeft bij elke klus in en rondom het huis.

Stap 1: Voorbereiding voor het vervangen van glas van Velux dakraam

Vervangen van glas van Velux dakraam

Voor je kunt beginnen met het vervangen van het glas van je Velux dakraam, is het essentieel om de juiste voorbereidingen te treffen. Door een goede voorbereiding kun je ervoor zorgen dat de klus soepel verloopt en je het beste resultaat behaalt. Volg deze stappen om jezelf klaar te maken voor het vervangen van het glas van je Velux dakraam.

 1. Maak de werkruimte vrij: Verwijder eventuele obstakels in de directe omgeving van het dakraam. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om comfortabel te werken.
 2. Bereid je gereedschap voor: Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt. Dit kan onder andere een schroevendraaier, plamuurmes, mesje, meetlint en een stofzuiger om glassplinters op te ruimen omvatten.
 3. Bestel het juiste glas: Meet de afmetingen van het bestaande glas zorgvuldig op en bestel het nieuwe glas bij een betrouwbare leverancier. Zorg ervoor dat je het juiste type glas bestelt dat geschikt is voor jouw Velux dakraammodel.
 4. Zoek hulp indien nodig: Het vervangen van glas van een dakraam kan een uitdagende klus zijn. Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen.

Neem de tijd om deze voorbereidende stappen zorgvuldig te doorlopen. Door goed voorbereid aan de klus te beginnen, vergroot je de kans op een succesvolle vervanging van het glas van je Velux dakraam.

Stap 2: Verwijderen van het oude glas

Nu je alles klaar hebt gezet, is het tijd om het oude glas van je Velux dakraam te verwijderen. Volg de onderstaande stappen om het oude glas veilig en efficiënt te verwijderen voordat je met het nieuwe glas begint.

Stap 1: Veiligheidsmaatregelen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt. Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril om letsel te voorkomen. Zorg er ook voor dat de werkplek goed verlicht is.

Stap 2: Verwijderen van de scharnieren

Begin met het openen van het dakraam en vergrendel het in de schoonmaakstand. Met behulp van een schroevendraaier, verwijder voorzichtig de schroeven waarmee de scharnieren aan het raam zijn bevestigd. Leg de schroeven op een veilige plek zodat je ze later weer kunt gebruiken.

Stap 3: Glaspaneel losmaken

Nadat de scharnieren zijn verwijderd, kun je het glaspaneel losmaken. Begin vanaf de hoek en duw voorzichtig het paneel omhoog om het uit de sponningen te tillen. Let op dat je het glaspaneel niet forceert of buigt, omdat dit schade kan veroorzaken.

Stap 4: Oude kit verwijderen

Controleer de randen van het kozijn op oude kit of kitresten. Gebruik een scherp mes of een kitverwijderaar om de kit voorzichtig weg te snijden of te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle resten volledig verwijdert, zodat het nieuwe glaspaneel goed kan worden geplaatst.

Stap 5: Reinigen van het kozijn

Maak het kozijn grondig schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Verwijder eventueel stof, vuil of andere verontreinigingen om een schone basis te creëren voor het nieuwe glas.

Stap 6: Voorbereiden van het nieuwe glas

Voordat je het nieuwe glaspaneel plaatst, controleer of het glas de juiste afmetingen heeft en vrij is van eventuele defecten. Breng indien nodig nieuwe kit aan op de randen van het glas om een goede afdichting te garanderen.

Met het oude glas veilig verwijderd, ben je nu klaar om het nieuwe glaspaneel te installeren. Volg de stappen in de volgende sectie om het nieuwe glas op de juiste manier te plaatsen.

Stap 3: Plaatsen van het nieuwe glas

Met het oude glas succesvol verwijderd, is het nu tijd om het nieuwe glas op de juiste manier in je Velux dakraam te plaatsen. Volg deze stap-voor-stap handleiding en zorg ervoor dat je glas vervangen wordt op een veilige en professionele manier.

Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Zorg ervoor dat je het nieuwe glas, de juiste bevestigingsmaterialen en gereedschap klaar hebt liggen.

Stap 1: Voorbereiding

Voor je het nieuwe glas kunt plaatsen, moet je ervoor zorgen dat het Velux dakraam schoon en droog is. Maak het raam grondig schoon en verwijder eventuele vuil of vlekken. Zorg ervoor dat het raam volledig droog is voordat je verdergaat.

Stap 2: Plaatsing van het nieuwe glas

Begin met het plaatsen van het nieuwe glas in het Velux dakraam. Plaats het glas in de juiste positie en zorg ervoor dat het goed aansluit op het raamkozijn. Schuif het glas voorzichtig aan totdat het volledig op zijn plaats zit.

Controleer of het glas stevig vastzit en geen speling heeft. Indien nodig, maak gebruik van de bevestigingsmaterialen om het glas extra stevigheid te geven.

Let er tijdens het plaatsen van het nieuwe glas op dat je de juiste technieken gebruikt en voorzichtig te werk gaat om schade aan het glas of het raamkozijn te voorkomen.

Stap 3: Afwerking

Nadat je het nieuwe glas op de juiste manier hebt geplaatst, is het belangrijk om de afwerking te voltooien. Controleer of alles netjes is afgewerkt en er geen losse onderdelen zijn. Zorg ervoor dat het raam goed sluit en er geen tocht of lekkage is.

Indien nodig, maak het raam schoon en zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je het sluit.

Benodigdheden Beschrijving
Nieuw glas Vervang het oude glas door het nieuwe glas dat specifiek voor jouw Velux dakraam geschikt is.
Bevestigingsmaterialen Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmaterialen hebt om het nieuwe glas stevig op zijn plaats te houden.
Gereedschap Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap hebt, zoals schroevendraaiers en tangen, om het glas veilig te kunnen plaatsen.

Volg deze stappen zorgvuldig op en je zult in staat zijn om het nieuwe glas van je Velux dakraam op een professionele manier te plaatsen. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het uitvoeren van deze klus.

Stap 4: Afronding van het project

Nu het nieuwe glas op zijn plaats zit, is het tijd om het project af te ronden. In deze fase neem je de laatste stappen om ervoor te zorgen dat alles goed is geïnstalleerd en veilig is voor gebruik.

Controleer de afdichting

Voordat je het project afrondt, is het belangrijk om de afdichting van het nieuwe glas te controleren. Controleer of er geen scheuren, gaten of andere beschadigingen zichtbaar zijn. Een goede afdichting is essentieel voor de isolatie en bescherming tegen vocht.

Verwijder eventuele lijmresten

Tijdens het vervangen van het glas kan er lijm gebruikt zijn om het nieuwe glas op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat je eventuele lijmresten verwijdert en zorgvuldig schoonmaakt. Dit zorgt voor een strakke afwerking en voorkomt dat vuil en stof zich ophopen.

Controleer het mechanisme

Controleer of het mechanisme van het dakraam nog soepel functioneert na het vervangen van het glas. Open en sluit het dakraam meerdere keren om te controleren of er geen ongewone geluiden of problemen zijn. Indien nodig, maak het mechanisme schoon en smeer het met speciale dakraamolie.

Tip: Als je merkt dat het mechanisme niet naar behoren werkt, neem dan contact op met een professionele specialist om het probleem te laten verhelpen.

Veeg het glas schoon

Maak het glas aan zowel de binnen- als buitenkant schoon met een geschikt glasreinigingsmiddel en een zachte doek. Verwijder eventuele vingerafdrukken, vuil of stof om een helder en stralend resultaat te krijgen.

Geniet van je vernieuwde dakraam!

Met de laatste stappen voltooid, kun je nu genieten van je vernieuwde Velux dakraam. Bewonder het nieuwe glas, geniet van de verbeterde isolatie en laat het natuurlijke licht je kamer binnenstromen.

Prijs glas vervangen Velux dakraam

Prijs glas vervangen Velux dakraam

Naast het besparen op de kosten van het inschakelen van een professional, wil je wellicht meer weten over de prijs van glas vervangen voor een Velux dakraam. In dit gedeelte geven we je een overzicht van de gemiddelde kosten en factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs.

Gemiddelde kosten van glas vervangen Velux dakraam

De prijs voor het vervangen van glas voor een Velux dakraam varieert afhankelijk van meerdere factoren. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijsrange tussen €200 en €500. Deze prijs omvat meestal zowel het nieuwe glas als de installatiekosten.

Factoren die van invloed zijn op de prijs

De uiteindelijke prijs voor het vervangen van glas voor een Velux dakraam kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder:

 • Formaat van het dakraam: Grotere dakramen vereisen doorgaans meer glas en kunnen daardoor duurder zijn om te vervangen.
 • Type glas: Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar, waaronder standaard dubbel glas, geluidswerend glas en HR++ isolatieglas. Het type glas dat je kiest, kan van invloed zijn op de prijs.
 • Extra opties: Sommige Velux dakramen bieden extra opties, zoals geïntegreerde zonwering of elektrische bediening. Deze kunnen de prijs van het vervangen van het glas verhogen.
 • Lokale markt: Prijzen kunnen variëren op basis van de regio waarin je woont en de concurrentie tussen glaszetters in jouw omgeving.

Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende glaszetters om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor jouw specifieke situatie.

Overzicht van prijzen glas vervangen Velux dakraam

Glas vervangen Velux dakraam (gemiddeld) Prijsrange
Standaard dubbel glas €200 – €300
Geluidswerend glas €250 – €400
HR++ isolatieglas €300 – €500

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen variëren op basis van de eerder genoemde factoren. Het is altijd raadzaam om een offerte aan te vragen bij een professionele glaszetter voor een nauwkeurige prijsopgave.

Velux dakraam glas vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van het glas van een Velux dakraam kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier bespreken we de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs van dit project.

Factoren die van invloed zijn op de kosten

 • Formaat van het dakraam: Grotere ramen vergen meer glas, wat resulteert in hogere kosten.
 • Soort glas: Verschillende glassoorten hebben verschillende prijsniveaus. Dubbel glas is bijvoorbeeld duurder dan enkel glas.
 • Aantal ramen: Als je meerdere Velux dakramen hebt die je wilt laten vervangen, zal dit de totale kosten beïnvloeden.
 • Type dakraam: Verschillende Velux dakraammodellen hebben mogelijk specifieke glasvereisten, wat de kosten kan beïnvloeden.
 • Complexiteit van de installatie: Als er extra bewerkingen nodig zijn, zoals het repareren van het kozijn, kan dit invloed hebben op de kosten.

Wat je kunt verwachten in termen van prijs

De kosten voor het vervangen van het glas van een Velux dakraam liggen doorgaans tussen €200 en €600 per raam, inclusief materialen en arbeid. Houd er rekening mee dat dit een algemene schatting is en dat de werkelijke kosten kunnen variëren op basis van de eerder genoemde factoren.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor jouw specifieke situatie, raden we je aan om offertes aan te vragen bij lokale bedrijven. Velux-dakraam.nl is een handig platform waar je gemakkelijk offertes kunt vergelijken en de beste prijs kunt vinden voor het vervangen van het glas van je Velux dakraam.

Let op: De prijzen zijn exclusief eventuele extra services of bijkomende kosten. Het is altijd verstandig om de details van een offerte goed door te nemen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Voordelen van het zelf vervangen van glas van Velux dakraam

Voordelen van het zelf vervangen van glas van Velux dakraam

Naast kostenbesparingen zijn er nog andere voordelen verbonden aan het zelf vervangen van het glas van je Velux dakraam. Door deze klus zelf uit te voeren, kun je verschillende voordelen ervaren:

 • Geld besparen: Het zelf vervangen van het glas van je Velux dakraam bespaart je de kosten van het inhuren van een professional.
 • Zelfredzaamheid: Het uitvoeren van deze klus geeft je een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen, omdat je het probleem zelf hebt opgelost.
 • Tijdsbesparing: Door zelf het glas te vervangen, kun je het project op je eigen tempo voltooien zonder te hoeven wachten op een afspraak met een professional.
 • Kennis en vaardigheden opdoen: Het zelf vervangen van glas kan een leerzame ervaring zijn, waarbij je nieuwe kennis en vaardigheden opdoet die in de toekomst van pas kunnen komen.
 • Flexibiliteit: Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe je de klus uitvoert, wat handig kan zijn als je een drukke agenda hebt.

Door het zelf vervangen van het glas van je Velux dakraam kun je niet alleen kosten besparen, maar ook genieten van de voordelen van zelfredzaamheid, tijdsbesparing, het opdoen van kennis en vaardigheden, en flexibiliteit.

Voordelen Details
Geld besparen Geen kosten voor het inhuren van een professional
Zelfredzaamheid Je kunt het probleem zelf oplossen
Tijdsbesparing Geen wachttijd voor een afspraak met een professional
Kennis en vaardigheden opdoen Leerzame ervaring voor toekomstige projecten
Flexibiliteit Bepaal zelf wanneer en hoe je de klus uitvoert

Waarom kiezen voor een Velux dakraam

Velux-dakramen zijn een populaire keuze onder huiseigenaren vanwege hun uitstekende kwaliteit en functionele ontwerp. Als je op zoek bent naar een dakraam dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en betrouwbaar, dan is een Velux dakraam de juiste keuze voor jou. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor een Velux dakraam:

 • Hoge kwaliteit: Velux-dakramen staan bekend om hun hoogwaardige materialen en vakmanschap. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen en langdurige prestaties te leveren.
 • Veelzijdigheid: Velux-dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je het perfecte dakraam kunt kiezen dat past bij de architectuur en het ontwerp van jouw huis.
 • Natuurlijk licht: Een Velux dakraam laat veel natuurlijk licht binnen, waardoor je ruimtes helderder en uitnodigender worden. Dit kan helpen om de sfeer in je huis te verbeteren.
 • Goede ventilatie: Velux-dakramen zijn ontworpen om goede ventilatie mogelijk te maken. Je kunt het raam openen en sluiten om frisse lucht binnen te laten en vochtige lucht af te voeren.
 • Energiezuinig: Velux-dakramen worden geleverd met verschillende energiebesparende opties, zoals isolerend glas en zonwerende coatings, die kunnen helpen om de energiekosten te verlagen.

Met een Velux dakraam profiteer je van de kwaliteit en betrouwbaarheid die dit merk te bieden heeft. Het is een investering die jouw huis niet alleen esthetisch verbetert, maar ook functioneel maakt. Of je nu meer natuurlijk licht wilt, betere ventilatie of energiebesparingen, een Velux dakraam voldoet aan al jouw behoeften.

Ervaringen van tevreden klanten

“Ik heb onlangs een Velux dakraam laten installeren en ik ben er erg blij mee. Het heeft echt een verschil gemaakt in mijn zolderkamer. Het laat zoveel natuurlijk licht binnen en het ziet er ook nog eens geweldig uit!” – Sarah, Amsterdam

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en functioneel dakraam van hoge kwaliteit, kies dan voor een Velux dakraam. Ontdek zelf waarom zoveel huiseigenaren dit merk vertrouwen en geniet van de voordelen die het biedt.

Veelgestelde vragen over het vervangen van glas Velux dakraam

In dit gedeelte beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over het vervangen van het glas van een Velux dakraam. Lees verder om antwoord te krijgen op mogelijke vragen die je hebt over dit project.

1. Kan ik het glas van mijn Velux dakraam zelf vervangen?

Ja, het is mogelijk om het glas van je Velux dakraam zelf te vervangen. Met de juiste voorbereiding en het volgen van een stappenplan kun je deze klus succesvol uitvoeren. Het is echter belangrijk om te zorgen voor de juiste veiligheidsmaatregelen en benodigdheden voordat je aan de slag gaat.

2. Welke benodigdheden heb ik nodig om het glas van mijn Velux dakraam te vervangen?

Voor het vervangen van het glas van je Velux dakraam heb je enkele essentiële benodigdheden nodig, waaronder:

 • Veiligheidsbril en handschoenen
 • Schroevendraaier
 • Kitpistool en glaskit
 • Nieuw glas voor Velux dakraam
 • Stofzuiger

3. Is het mogelijk om alleen het glas van mijn Velux dakraam te vervangen zonder het hele raam te moeten vervangen?

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om alleen het glas van je Velux dakraam te vervangen zonder het hele raam te moeten vervangen. Dit kan aanzienlijk kosten besparen, vooral als het raam zelf nog in goede staat is.

4. Hoe lang duurt het gemiddeld om het glas van een Velux dakraam te vervangen?

De tijd die nodig is om het glas van een Velux dakraam te vervangen, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je ervaring en de specifieke omstandigheden. Over het algemeen kan het vervangen van het glas van een Velux dakraam enkele uren duren.

5. Moet ik speciale voorzorgsmaatregelen nemen bij het vervangen van het glas van mijn Velux dakraam?

Ja, veiligheid staat altijd voorop bij het uitvoeren van klussen zoals het vervangen van het glas van een Velux dakraam. Zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsuitrusting draagt, zoals een veiligheidsbril en handschoenen, en volg de veiligheidsinstructies van Velux. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het hanteren van glas en gereedschap.

Veelgestelde Vraag Antwoord
Kan ik het glas van mijn Velux dakraam hergebruiken? Het wordt over het algemeen aanbevolen om nieuw glas te gebruiken bij het vervangen van het glas van je Velux dakraam. Dit zorgt voor optimale isolatie en voorkomt mogelijke problemen zoals lekkages.
Moet ik het oude kit verwijderen bij het vervangen van het glas van mijn Velux dakraam? Ja, het is belangrijk om het oude kit zorgvuldig te verwijderen voordat je het nieuwe glas plaatst. Dit zorgt voor een goede hechting en voorkomt lekkages.
Kan ik het glas van mijn Velux dakraam vervangen zonder de hulp van een professional? Ja, met de juiste instructies en gereedschappen kun je het glas van je Velux dakraam zelf vervangen. Zorg er wel voor dat je voldoende kennis en ervaring hebt voordat je hieraan begint.

Tips voor het onderhoud van je Velux dakraam

Nadat je het glas van je Velux dakraam hebt vervangen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur te verlengen. Hier zijn enkele handige tips om je Velux dakraam in topconditie te houden:

 1. Reiniging: Maak het glas regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Vermijd schurende materialen of agressieve chemicaliën die het glas kunnen beschadigen. Vergeet ook niet de raamomlijsting en het mechanisme schoon te maken.
 2. Onderhoud van het mechanisme: Controleer regelmatig het open- en sluitmechanisme van het dakraam. Smeer de scharnieren en andere bewegende onderdelen indien nodig om soepel functioneren te garanderen.
 3. Afvoerkanalen controleren: Controleer de afvoerkanalen aan de onderkant van het dakraam op verstoppingen. Verwijder vuil, bladeren en andere obstructies om te voorkomen dat water zich ophoopt en lekkages veroorzaakt.
 4. Ventilatie behouden: Zorg ervoor dat de ventilatiekleppen van het dakraam vrij zijn van vuil en stof. Dit zorgt voor optimale luchtcirculatie en voorkomt schimmel- en vochtproblemen.

Met deze eenvoudige onderhoudstips kun je de levensduur van je Velux dakraam verlengen en ervoor zorgen dat het altijd goed functioneert. Vergeet niet om regelmatig inspecties uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken.

Wanneer je behoefte hebt aan professionele hulp voor het onderhoud of reparatie van je Velux dakraam, kun je altijd terecht bij Velux-dakraam.nl. Op ons platform kun je eenvoudig offertes vergelijken van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van Velux dakramen. Zo kun je ervoor zorgen dat je dakraam altijd in optimale conditie blijft.

Vind professionele hulp bij Velux-dakraam.nl

Als je liever niet zelf het glas van je Velux dakraam wilt vervangen, kun je altijd professionele hulp inschakelen. Bij Velux-dakraam.nl begrijpen we dat het vervangen van glas een complexe klus kan zijn, daarom bieden wij een platform waar je eenvoudig offertes kunt vergelijken van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vervangen van glas voor Velux dakramen.

Bij Velux-dakraam.nl streven we naar het bieden van betrouwbare en professionele diensten aan onze klanten. We werken samen met ervaren en gecertificeerde vakmensen die kwaliteit en vakmanschap garanderen. Of je nu een klein raam of een groot dakraam hebt, ons netwerk van professionals staat klaar om je te helpen bij het vervangen van het glas van je Velux dakraam.

Bezoek onze website voor meer informatie en ontdek hoe je eenvoudig professionele hulp kunt vinden bij het vervangen van het glas van je Velux dakraam. Vul gewoon ons contactformulier in en ontvang gratis offertes van lokale bedrijven. Bespaar tijd en moeite en laat de experts het werk voor je doen. Neem vandaag nog contact met ons op!

FAQ

Waarom zou je ervoor kiezen om zelf het glas van je Velux dakraam te vervangen?

Het zelf vervangen van het glas van je Velux dakraam kan kostenbesparend zijn en geeft je de mogelijkheid om het project op je eigen tempo uit te voeren.

Welke benodigdheden heb je nodig voor het vervangen van het glas van een Velux dakraam?

Om het glas van een Velux dakraam te vervangen, heb je onder andere een ladder, een schroevendraaier, glasreiniger, en nieuwe glasplaten nodig.

Wat zijn enkele belangrijke veiligheidstips bij het vervangen van het glas van een Velux dakraam?

Zorg ervoor dat je een stabiele ladder gebruikt, draag de juiste beschermende kleding, en werk niet op hoogte als het weer ongunstig is.

Hoe bereid je je voor op het vervangen van het glas van een Velux dakraam?

Verwijder meubels en andere objecten in de buurt van het raam, zorg voor goede verlichting, en raadpleeg de handleiding van Velux voor specifieke instructies.

Hoe verwijder je het oude glas van een Velux dakraam?

Verwijder de glaslatten, maak het oude glas voorzichtig los van het raamkozijn en zorg ervoor dat je het glas veilig kunt afvoeren.

Hoe plaats je het nieuwe glas in een Velux dakraam?

Plaats het nieuwe glas in het raamkozijn, bevestig de glaslatten en controleer of het glas goed vastzit en geen open ruimtes heeft.

Welke stappen moet je nemen om het project succesvol af te ronden?

Reinig het glas, verwijder beschermfolie, controleer of het raam goed sluit, en ruim de werkplek netjes op.

Wat zijn de gemiddelde kosten van het vervangen van glas in een Velux dakraam?

De kosten variëren afhankelijk van de grootte van het raam en het type glas, maar kunnen gemiddeld tussen de €100 en €300 liggen.

Wat zijn enkele voordelen van het zelf vervangen van het glas van een Velux dakraam?

Het zelf vervangen van het glas kan kostenbesparend zijn, geeft je controle over het project en biedt een gevoel van voldoening van het voltooien van een klus.

Waarom zou je kiezen voor een Velux dakraam?

Velux dakramen staan bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Ze bieden ook verschillende opties op het gebied van isolatie en lichtinval.

Waar kan ik professionele hulp vinden voor het vervangen van glas in Velux dakramen?

Voor professionele hulp bij het vervangen van glas in Velux dakramen, kun je terecht bij Velux-dakraam.nl. Zij helpen je bij het vinden van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze klus.

Gratis Offerte Ontvangen

Velux dakraam

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Heeft u liever dat wij u terug bellen?

Vul uw naam, telefoon nummer en selecteer het gewenste tijdsframe zodat wij u dan kunnen terug bellen.

Offerte's vergelijken van specialisten uit uw eigen omgeving?
Velux dakraam
Geheel kosteloos
Velux dakraam

Wacht! U vergeet uw gratis offerte!

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Direct een gratis offerte ontvangen?