Velux dakraam

Maten Velux Dakraam

Bent u opzoek naar een Velux dakraam specialist om te laten installeren?

Wij sturen uw aanvraag door naar maximaal 4 bedrijven die werkzaam zijn in uw omgeving.
Velux dakraam
Velux dakraam

Maten Velux Dakraam

Dit bespreken we in dit artikel:

Ben je op zoek naar een Velux dakraam voor jouw woning? Dan is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat het perfect past bij de opening in het dak. Maar welke maten zijn er eigenlijk beschikbaar?

In dit artikel behandelen we alles over de verschillende maten van Velux dakramen. Ontdek hier welke maten er beschikbaar zijn en vind de ideale afmeting voor jouw Velux dakraam.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen om aan de behoeften van verschillende ruimtes en dakoppervlakken te voldoen.
 • Het bepalen van de juiste maatvoering voor een Velux dakraam is essentieel om ervoor te zorgen dat het perfect past bij de opening in het dak.
 • Naast de afmetingen hebben Velux dakramen ook specificaties die de functionaliteit en prestaties van het raam bepalen.
 • Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende kamers en ruimtes.
 • Om ervoor te zorgen dat het Velux dakraam perfect past in de opening in het dak, is het belangrijk om het juiste formaat te kiezen.

Velux Dakraam afmetingen

Een Velux dakraam is een geweldige toevoeging aan elk huis of gebouw, en het kiezen van de juiste afmetingen is cruciaal om ervoor te zorgen dat het perfect past bij de ruimte en het dakoppervlak waarin het wordt geïnstalleerd. Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor je kunt kiezen uit een breed scala aan opties.

Of je nu op zoek bent naar een klein dakraam voor een kleinere ruimte of een groter dakraam voor een grotere kamer, er is altijd een Velux dakraam dat aan jouw behoeften voldoet. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare maten en de mogelijke toepassingen ervan:

Afmeting Toepassing
55×78 cm Perfect voor kleinere ruimtes zoals badkamers of gangen.
78×98 cm Veelzijdige maat die geschikt is voor diverse kamers en ruimtes.
114×118 cm Geschikt voor grotere ruimtes zoals slaapkamers of woonkamers.
134×140 cm De grootste maat die beschikbaar is en ideaal voor ruime zolderruimtes.

Deze maten zijn slechts enkele voorbeelden van de beschikbare afmetingen van Velux dakramen. Het is belangrijk om de specifieke maten van je dakopening te meten en te vergelijken met de beschikbare opties om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest.

Onthoud dat de afmetingen van het dakraam niet alleen bepalend zijn voor de uitstraling, maar ook voor de hoeveelheid natuurlijk licht en ventilatie die je ruimte ontvangt. Neem de tijd om zorgvuldig de afmetingen te overwegen en ontdek welke maat het beste bij jouw behoeften past.

Met een Velux dakraam op de juiste maat kun je genieten van de vele voordelen die het biedt, zoals meer natuurlijk licht, frisse lucht en een prachtig uitzicht. Neem een kijkje bij de beschikbare afmetingen en vind het perfecte Velux dakraam voor jouw woning.

Velux Dakraam maatvoering

Het bepalen van de juiste maatvoering voor een Velux dakraam is essentieel om ervoor te zorgen dat het perfect past bij de opening in het dak. Een goed passend dakraam zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar biedt ook optimale functionaliteit en prestaties. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen om de juiste maatvoering voor je Velux dakraam te bepalen:

 1. Meet de opening: Begin met het zorgvuldig meten van de opening in het dak waarin je het dakraam wilt plaatsen. Neem de breedte en hoogte van de opening nauwkeurig op en noteer deze afmetingen.
 2. Vergelijk met Velux maattabel: Raadpleeg de maattabel van Velux om te zien welke maat het beste overeenkomt met de afmetingen van jouw opening. Velux biedt een breed scala aan standaardmaten die passen bij verschillende dakopeningen.
 3. Houd rekening met installatievereisten: Naast de afmetingen van de opening, is het belangrijk om rekening te houden met eventuele installatievereisten, zoals de benodigde overlapping van het dakraam op het dak. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke maatvoering die je kiest.

Het bepalen van de juiste maatvoering is de eerste stap naar het verkrijgen van een perfect passend Velux dakraam. Het is raadzaam om nauwkeurig te meten en de maattabel van Velux te raadplegen om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest voor jouw dakraaminstallatie.

Velux Dakraam Maattabel

Velux Dakraam Type Externe Dagmaten (B x H in cm)
GGL/GGU 55 x 78
GGL/GGU 78 x 98
GGL/GGU 78 x 118
GGL/GGU 94 x 160

Let op: De bovenstaande afmetingen zijn slechts voorbeelden en kunnen variëren afhankelijk van het specifieke type Velux dakraam dat je kiest. Raadpleeg altijd de officiële maattabel van Velux voor de meest nauwkeurige en actuele afmetingen.

“Een goed passend Velux dakraam zorgt niet alleen voor voldoende daglicht en ventilatie, maar ook voor een comfortabele en energiezuinige leefomgeving.”

Naast de juiste maatvoering is het ook belangrijk om andere factoren in overweging te nemen, zoals het type glas, de ventilatiemogelijkheden en de beschikbare accessoires. Een Velux dakraam biedt tal van voordelen en kan een waardevolle toevoeging zijn aan elk huis of gebouw.

Velux Dakraam specificaties

Naast de afmetingen hebben Velux dakramen een aantal specificaties die de functionaliteit en prestaties van het raam bepalen. Bij het kiezen van een Velux dakraam is het belangrijk om rekening te houden met deze specificaties, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

Een van de belangrijkste specificaties is het type glas dat gebruikt wordt in het dakraam. Velux biedt verschillende glasopties, zoals isolatieglas, geluidswerend glas en veiligheidsglas. Afhankelijk van jouw wensen en de omgeving waarin het dakraam geplaatst wordt, kun je het juiste glastype kiezen om te zorgen voor optimale isolatie, geluidsdemping en veiligheid.

Een andere belangrijke specificatie is het ventilatiesysteem van het dakraam. Velux dakramen zijn verkrijgbaar met verschillende ventilatieopties, zoals handmatige ventilatie, elektrische ventilatie en zelfs ventilatie via een smartphone-app. Met het juiste ventilatiesysteem kun je zorgen voor een gezond binnenklimaat en frisse lucht in jouw ruimte.

Bij het kiezen van een Velux dakraam is het ook belangrijk om naar de isolatiewaarde te kijken. Velux dakramen zijn ontworpen om energie-efficiënt te zijn en bieden goede isolatie tegen warmteverlies in de winter en warmtetoetreding in de zomer. De isolatiewaarde wordt aangegeven met een U-waarde, waarbij een lagere waarde betekent dat het raam een betere isolatie biedt.

Verder zijn er nog specificaties zoals de bedieningsmogelijkheden (handmatig of elektrisch), het design van het dakraam (klassiek of modern), en eventuele extra opties zoals zonwering of insectenhorren. Deze specificaties kunnen variëren afhankelijk van het model en type Velux dakraam dat je kiest.

Specificatie Beschrijving
Type glas Isolatieglas, geluidswerend glas, veiligheidsglas
Ventilatiesysteem Handmatige ventilatie, elektrische ventilatie, smartphone-app
Isolatiewaarde (U-waarde) Lage U-waarde voor goede isolatie
Bedieningsmogelijkheden Handmatig of elektrisch
Design Klassiek of modern
Extra opties Zonwering, insectenhorren

Door rekening te houden met deze specificaties kun je het perfecte Velux dakraam kiezen dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Of je nu op zoek bent naar optimale isolatie, goede ventilatie of extra functionaliteiten, Velux biedt verschillende opties om jouw ideale dakraam samen te stellen.

Velux Dakraam groottes

Velux Dakraam groottes

Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende kamers en ruimtes. Of je nu een kleine zolderkamer hebt of een ruime woonkamer, er is altijd een Velux dakraam dat perfect past bij jouw situatie.

De groottes van Velux dakramen worden aangeduid met codes die de grootte en de vorm van het raam weergeven. Elk type Velux dakraam heeft een specifieke code, zodat je precies kunt bepalen welke maat het beste bij jouw behoeften past.

Om je een idee te geven van de beschikbare groottes, volgt hier een overzicht van enkele veelvoorkomende Velux dakraam groottes:

Grootte Code Afmetingen (breedte x hoogte in cm)
Klein PK06 94 x 98
Medium SK06 114 x 118
Groot UK04 134 x 98
Extra groot UK08 134 x 140

Zoals je ziet, varieert de grootte van Velux dakramen van klein tot extra groot, waardoor je voor elke kamer de perfecte afmeting kunt kiezen. Het is belangrijk om de juiste maat te selecteren op basis van de afmetingen van de ruimte en de gewenste hoeveelheid daglicht.

Afhankelijk van de grootte van het dakraam, kan het ook van invloed zijn op de hoeveelheid natuurlijke ventilatie die je kunt krijgen. Grotere dakramen hebben over het algemeen meer ventilatiemogelijkheden dan kleinere ramen.

Let bij het kiezen van de juiste grootte ook op de stijl en het ontwerp van het raam. Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en opties, zoals tuimelramen, uitzetramen en elektrische dakramen. Zorg ervoor dat het gekozen dakraam past bij de stijl van je huis en het gewenste gebruiksgemak.

Met de verschillende groottes van Velux dakramen kun je eenvoudig de juiste afmeting voor elke ruimte kiezen. Investeer in een Velux dakraam dat perfect bij je behoeften past en geniet van meer natuurlijk licht en frisse lucht in huis.

Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je Velux dakraam haalt, is het raadzaam om het te laten installeren door een ervaren professional. Bekijk onze website Velux-dakraam.nl voor meer informatie over onze diensten en het vinden van lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in de installatie van Velux dakramen.

Velux Dakraam formaten

Formaat Afmetingen (breedte x hoogte) Toepassing
CK02 55 x 78 cm Kleine kamers, zoals een badkamer of toilet
FK04 66 x 98 cm Normale kamers, zoals een slaapkamer
M04 78 x 98 cm Normale kamers met extra daglicht
M06 78 x 118 cm Normale kamers met extra daglicht
S06 114 x 118 cm Grotere kamers met veel daglicht
M08 78 x 140 cm Grotere kamers met extra daglicht
SK06 114 x 118 cm Grotere kamers met veel daglicht

Om ervoor te zorgen dat een Velux dakraam perfect past in de opening in het dak, moet je het juiste formaat kiezen. Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten die geschikt zijn voor verschillende kamers en ruimtes. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare formaten.

Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van de kleinere CK02-afmeting tot de grotere SK06-afmeting. Elk formaat heeft specifieke toepassingen, afhankelijk van de grootte van de kamer en de gewenste hoeveelheid daglicht.

De CK02-maat is ideaal voor kleine kamers, zoals een badkamer of toilet, waar daglichtinval gewenst is maar een compact formaat nodig is. De grotere formaten, zoals de SK06-maat, zijn geschikt voor grotere kamers waar veel daglicht gewenst is.

Het kiezen van het juiste formaat voor je Velux dakraam is belangrijk om te zorgen voor de perfecte pasvorm en maximale functionaliteit. Overweeg de grootte van de kamer, de hoeveelheid daglicht die je wilt binnenlaten en de esthetiek van het dakraam bij het bepalen van het formaat.

Velux Dakraam installatie

Velux Dakraam installatie

Het installeren van een Velux dakraam vereist vaardigheid en nauwkeurigheid. Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen en rekening te houden met verschillende aspecten om ervoor te zorgen dat het dakraam veilig en optimaal functioneert. Hieronder vind je een overzicht van de installatieprocedure en een aantal belangrijke overwegingen.

Voorbereiding

Voordat je begint met de installatie, is het belangrijk om de juiste gereedschappen en materialen bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat je een stevige ladder, een boormachine, een zaag, een waterpas en de montagekit voor Velux dakramen hebt. Daarnaast is het ook handig om een assistent te hebben om te helpen met het tillen en plaatsen van het dakraam.

Stapsgewijze installatie

1. Controleer de dakconstructie: Voordat je begint met de installatie, controleer je de dakconstructie om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor het plaatsen van een dakraam. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is en dat de dakconstructie stevig genoeg is.

2. Bepaal de positie: Meet en markeer de juiste positie van het dakraam op het dak. Houd rekening met de gewenste locatie, de openingsrichting en de afmetingen van het dakraam.

3. Maak het dak open: Zaag voorzichtig een opening in het dak volgens de gemarkeerde positie. Zorg ervoor dat de opening schoon en vrij is van puin.

4. Plaats het dakraam: Til het dakraam voorzichtig naar het dak en plaats het in de opening. Zorg ervoor dat het dakraam waterpas staat en goed in de opening past.

5. Monteer het dakraam: Bevestig het dakraam stevig aan de dakconstructie met behulp van de meegeleverde montagekit. Volg de instructies van Velux voor de specifieke montageprocedure.

6. Controleer de afdichting: Controleer de afdichting rondom het dakraam om ervoor te zorgen dat er geen lekken kunnen ontstaan. Breng indien nodig extra afdichting aan.

7. Test het dakraam: Open en sluit het dakraam om te controleren of het soepel werkt. Controleer ook de ventilatie- en isolatiefuncties van het dakraam.

Het is belangrijk om de installatie-instructies van Velux nauwkeurig te volgen om ervoor te zorgen dat het dakraam correct geïnstalleerd is en aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Belangrijke overwegingen bij de installatie

“Een correcte installatie van een Velux dakraam is essentieel voor de functionaliteit en levensduur ervan. Het is belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:”

 • Zorg ervoor dat het dakraam goed geïsoleerd is om warmteverlies te voorkomen.
 • Controleer of er geen obstakels in de buurt zijn die het openen en sluiten van het dakraam kunnen belemmeren.
 • Vraag eventueel professioneel advies en hulp als je twijfelt over de installatie.

Door zorgvuldig de installatieprocedure te volgen en rekening te houden met de belangrijke overwegingen, kun je genieten van een goed geïnstalleerd Velux dakraam dat zorgt voor extra daglicht en ventilatie in jouw ruimte.

Velux Dakraam prijzen

Ben je benieuwd naar de prijzen van Velux dakramen? De kosten van een Velux dakraam kunnen variëren, afhankelijk van het formaat en de specificaties die je kiest. Het is belangrijk om de gemiddelde prijzen te kennen en te begrijpen waar je op moet letten bij het budgetteren voor een Velux dakraam.

“Een Velux dakraam kan een waardevolle investering zijn voor jouw huis of gebouw. Het biedt niet alleen extra daglicht en ventilatie, maar kan ook de esthetiek en de waarde van je woning verbeteren.”

De gemiddelde prijs van een standaard Velux dakraam ligt tussen de €250 en €600, inclusief installatiekosten. Deze prijs kan echter hoger zijn, afhankelijk van het formaat van het dakraam, de speciale functies en de accessoires die je kiest. Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijsindicaties een algemeen beeld geven en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren.

Hoe beïnvloeden specificaties de prijs?

Velux dakramen zijn verkrijgbaar met verschillende specificaties, zoals het type glas, de ventilatiemogelijkheden, de bedieningsmethoden en de toebehoren. Aangezien dakramen met extra functies vaak duurder zijn, is het van belang om te beslissen welke specificaties voor jou belangrijk zijn en binnen jouw budget passen.

Bijvoorbeeld, dakramen met dubbel glas of HR++ glas kunnen duurder zijn dan dakramen met standaard enkel glas, maar ze bieden betere isolatie en energiebesparing. Daarnaast kunnen dakramen met elektrische of op afstand bedienbare mechanismen een hogere prijs hebben dan handmatig bediende dakramen.

Het is ook mogelijk om extra accessoires toe te voegen aan jouw Velux dakraam, zoals verduisterende gordijnen, insectenhorren of zonweringssystemen. Deze accessoires kunnen de functionaliteit en het comfort van het dakraam verbeteren, maar zullen ook de totale kosten beïnvloeden.

Belangrijke overwegingen bij het budgetteren voor een Velux dakraam

Wanneer je een budget opstelt voor een Velux dakraam, overweeg dan de volgende aspecten:

 • Formaat: Grotere dakramen zijn over het algemeen duurder dan kleinere dakramen vanwege het extra materiaal en de installatiekosten die ermee gepaard gaan.
 • Specificaties: Bepaal welke specificaties belangrijk voor je zijn en welke je bereid bent om extra voor te betalen.
 • Installatie: Overweeg of je de installatie zelf wilt doen of dat je een professionele installateur wilt inhuren. Houd rekening met de kosten en mogelijke complicaties.
 • Onderhoud en garantie: Denk aan de toekomstige kosten voor onderhoud en eventuele garantievoorwaarden.

Door deze factoren in overweging te nemen en jouw budget goed te plannen, kun je een Velux dakraam vinden dat aan jouw behoeften voldoet en binnen jouw financiële mogelijkheden valt.

Ontdek meer over de prijzen en mogelijkheden van Velux dakramen op Velux-dakraam.nl. Vergelijk eenvoudig offertes van lokale bedrijven en vind het beste aanbod voor jouw Velux dakraam.

Voordelen van Velux Dakramen

Voordelen van Velux Dakramen

Velux dakramen bieden tal van voordelen die je woonruimte naar een hoger niveau tillen. Of je nu extra daglicht wilt, betere ventilatie of energiebesparing, Velux dakramen bieden oplossingen die aan jouw behoeften voldoen.

Meer daglicht in huis

Met Velux dakramen creëer je een heldere en lichte leefruimte. Het dakvenster laat maximaal daglicht binnenstromen, waardoor je woonkamer, slaapkamer of zolder een natuurlijke en aangename sfeer krijgt. Het effect van daglicht op je humeur en welzijn is wetenschappelijk bewezen, dus waarom niet profiteren van de voordelen?

Ventilatie voor frisse lucht

Een goed geventileerde ruimte is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Velux dakramen kunnen gemakkelijk worden geopend om de luchtstroom te reguleren en frisse buitenlucht binnen te laten. Dit zorgt voor een continue aanvoer van verse lucht en helpt bij het afvoeren van vocht en onaangename geuren.

Energiebesparing

Velux dakramen zijn voorzien van geavanceerde isolatietechnologieën die warmteverlies in de winter voorkomen en warmte-accumulatie in de zomer verminderen. Hierdoor hoef je minder te verwarmen of te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor energie-efficiënte dakramen draag je ook bij aan een duurzame toekomst.

Bij Velux-dakraam.nl begrijpen we de waarde van kwaliteitsdakramen en de voordelen die ze bieden. Ons platform helpt jou om de juiste keuze te maken en advies in te winnen bij lokale experts. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden van Velux dakramen voor jouw woning!

Onderhoud van Velux Dakramen

Om ervoor te zorgen dat je Velux dakramen altijd optimaal blijven functioneren, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele handige tips en richtlijnen voor het onderhouden van je Velux dakramen.

Onderhoudstips voor Velux Dakramen

 • Reinig regelmatig de buitenkant van je Velux dakraam met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om ophoping van vuil en stof te verwijderen.
 • Controleer de staat van de afdichtingen en rubbers rondom het dakraam en vervang ze indien nodig. Dit zorgt ervoor dat je dakraam goed afsluit en beschermt tegen lekkages.
 • Smeer de scharnieren en bewegende delen van het dakraam jaarlijks met een smeermiddel om ze soepel te houden en wrijving te verminderen.
 • Controleer regelmatig de waterafvoerkanalen en zorg ervoor dat ze vrij zijn van verstoppingen. Dit voorkomt dat water zich ophoopt en lekkages veroorzaakt.
 • Inspecteer de staat van het glas en de kozijnen van je dakraam en repareer of vervang beschadigde onderdelen indien nodig.

Het regelmatig onderhouden van je Velux dakramen verlengt niet alleen de levensduur, maar zorgt er ook voor dat ze hun optimale prestaties behouden, zoals goede isolatie en efficiënte ventilatie.

Voorbeeld van een Onderhoudsschema

Onderhoudstaak Frequentie
Reiniging van het glas en de kozijnen Eens per kwartaal
Controle van afdichtingen en rubbers Eens per jaar
Oliën van scharnieren en bewegende delen Jaarlijks
Inspectie van waterafvoerkanalen Eens per jaar
Controle van glas en kozijnen Eens per jaar

Door dit onderhoudsschema te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Velux dakramen altijd in optimale staat blijven en kun je mogelijke problemen voorkomen voordat ze ernstig worden.

“Het regelmatig onderhouden van je Velux dakramen verlengt niet alleen de levensduur, maar zorgt er ook voor dat ze hun optimale prestaties behouden, zoals goede isolatie en efficiënte ventilatie.” – Velux-dakraam.nl

Garantie en service voor Velux Dakramen

Voor je gemoedsrust en tevredenheid bieden Velux-dakramen garantie en uitgebreide serviceopties aan. Bij Velux-dakramen streven we er altijd naar om de hoogste kwaliteit en klanttevredenheid te bieden. Hieronder vind je meer informatie over de garantievoorwaarden en de beschikbare serviceopties.

Garantievoorwaarden

Velux-dakramen worden geleverd met een garantie om ervoor te zorgen dat je jarenlang kunt genieten van de voordelen van je dakraam. De garantieperiode varieert afhankelijk van het type dakraam en de specifieke productlijn. Het is belangrijk om de garantievoorwaarden zorgvuldig door te lezen, zodat je op de hoogte bent van de dekking en eventuele uitsluitingen. In geval van een garantieclaim kan onze klantenservice je begeleiden bij het indienen van een claim.

Serviceopties

Naast de garantie bieden we ook uitgebreide serviceopties aan om ervoor te zorgen dat je volledig tevreden bent met je Velux dakraam. Onze service omvat onder andere:

 • Professionele installatieservice: Indien gewenst kunnen onze ervaren installateurs je helpen bij het installeren van je Velux dakraam, zodat je zeker weet dat deze correct en veilig geplaatst wordt.
 • Onderhoudsadvies: Onze deskundigen kunnen je voorzien van waardevol advies en richtlijnen voor het onderhoud van je dakraam. Hierdoor blijft je dakraam in optimale conditie en behoudt het zijn functionaliteit en duurzaamheid.
 • Reparatieservice: Mocht er onverhoopt een probleem optreden met je Velux dakraam, dan staan onze specialisten klaar om eventuele reparaties uit te voeren. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken en kun je blijven genieten van de voordelen van je dakraam.

Bij Velux-dakramen streven we ernaar om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke garantie en service ontvangt. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over de garantievoorwaarden of als je gebruik wilt maken van onze serviceopties. We helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen over Velux Dakramen

Heb je vragen over Velux dakramen? Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de installatie, onderhoud, prijzen en andere belangrijke aspecten van Velux dakramen.

Hoe installeer ik een Velux dakraam?

Het installeren van een Velux dakraam vergt nauwkeurigheid en kennis van dakconstructies. Het wordt aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen om de juiste montage en afdichting te garanderen. Velux biedt ook installatiediensten aan voor een probleemloze installatie.

Hoe onderhoud ik een Velux dakraam?

Het onderhouden van een Velux dakraam is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van een zachte doek en mild schoonmaakmiddel. Maak regelmatig de binnen- en buitenkant van het dakraam schoon om vuil en stof te verwijderen. Controleer ook de rubbers en afdichtingen op eventuele schade.

Wat zijn de gemiddelde prijzen van Velux dakramen?

De prijzen van Velux dakramen variëren afhankelijk van het formaat, de specificaties en het type glas. Gemiddeld kan een Velux dakraam variëren in prijs van €200 tot €1000, exclusief installatiekosten. Het is raadzaam om offertes te vergelijken bij lokale leveranciers voor de beste prijs.

TIP: Bezoek Velux-dakraam.nl voor een overzicht van lokale bedrijven en vraag eenvoudig meerdere offertes aan voor Velux dakramen.

Is er garantie op Velux dakramen?

Ja, Velux biedt garantie op hun dakramen. De garantieperiode varieert afhankelijk van het type dakraam en de accessoires. Het is belangrijk om de garantievoorwaarden te lezen en eventuele registratievereisten te voltooien om aanspraak te kunnen maken op de garantie.

Waar kan ik terecht voor service en ondersteuning?

Voor service en ondersteuning kun je contact opnemen met Velux of de lokale leverancier waar je het dakraam hebt gekocht. Zij kunnen je helpen met eventuele vragen, reparaties of onderhoudsbehoeften.

Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden:

Vraag Antwoord
Hoe installeer ik een Velux dakraam? Het installeren van een Velux dakraam vereist nauwkeurigheid en kennis van dakconstructies. Het wordt aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen.
Hoe onderhoud ik een Velux dakraam? Het onderhouden van een Velux dakraam is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van een zachte doek en mild schoonmaakmiddel.
Wat zijn de gemiddelde prijzen van Velux dakramen? De prijzen van Velux dakramen variëren afhankelijk van het formaat, specificaties en type glas.
Is er garantie op Velux dakramen? Ja, Velux biedt garantie op hun dakramen. De garantieperiode varieert per type dakraam.
Waar kan ik terecht voor service en ondersteuning? Voor service en ondersteuning kun je contact opnemen met Velux of de lokale leverancier waar je het dakraam hebt gekocht.

Vind jouw ideale Velux Dakraam

Als je op zoek bent naar het ideale Velux dakraam voor jouw huis of gebouw, ben je bij Velux-dakraam.nl aan het juiste adres. Ons platform helpt je bij het vinden van de perfecte oplossing door eenvoudig offertes van lokale bedrijven te vergelijken. Of je nu een specifieke maat, een bepaalde specificatie of een bepaalde prijsklasse in gedachten hebt, wij hebben de juiste Velux dakramen voor jou.

Met de uitgebreide informatie die je hebt gelezen over de verschillende maten, specificaties en voordelen van Velux dakramen, ben je goed voorbereid om de juiste keuze te maken. Bij Velux-dakraam.nl kun je je zoekopdracht verfijnen op basis van jouw specifieke wensen en behoeften. Zo vind je snel het ideale Velux dakraam dat perfect bij jouw huis of gebouw past.

Begin vandaag nog met het vinden van jouw ideale Velux dakraam. Bespaar tijd en moeite door gebruik te maken van ons platform. Vul eenvoudigweg je gegevens in en ontvang offertes van lokale bedrijven die Velux dakramen installeren. Vergelijk de prijzen, specificaties en leveringsvoorwaarden om de beste keuze te maken. Vind jouw ideale Velux dakraam en geniet van de voordelen van meer natuurlijk licht, optimale ventilatie en energiebesparing.

FAQ

Welke maten zijn beschikbaar voor Velux dakramen?

Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De beschikbare maten variëren afhankelijk van het type dakraam. Het assortiment omvat o.a. de maten MK04, MK06, PK10 en SK06. Neem contact op met een Velux dealer voor een volledig overzicht van de beschikbare maten.

Hoe bepaal ik de juiste maatvoering voor een Velux dakraam?

Om de juiste maatvoering voor een Velux dakraam te bepalen, moet je de afmetingen van de opening in het dak nauwkeurig meten. Velux biedt een handige maatgids om je te helpen bij het kiezen van de juiste maatvoering. Houd ook rekening met de ruimte waarin het dakraam geïnstalleerd moet worden.

Wat zijn de specificaties waar ik op moet letten bij het kiezen van een Velux dakraam?

Bij het kiezen van een Velux dakraam zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden. Enkele belangrijke specificaties zijn het type glas, de ventilatiemogelijkheden en de isolatiewaarde van het raam. Bekijk de productinformatie van Velux voor een volledig overzicht van de specificaties.

Welke groottes zijn beschikbaar voor Velux dakramen?

Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes om aan de behoeften van verschillende kamers en ruimtes te voldoen. De beschikbare groottes variëren afhankelijk van het type dakraam en kunnen variëren van kleinere dakramen tot grotere dakramen. Neem contact op met een Velux dealer voor specifieke informatie over de beschikbare groottes.

Hoe kies ik het juiste formaat voor een Velux dakraam?

Het juiste formaat kiezen voor een Velux dakraam is belangrijk om ervoor te zorgen dat het perfect past in de opening in het dak. Meet nauwkeurig de afmetingen van de opening en raadpleeg de maatgids van Velux om de juiste maat te bepalen. Houd ook rekening met de ruimte waarin het dakraam geplaatst moet worden.

Gratis Offerte Ontvangen

Velux dakraam

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Heeft u liever dat wij u terug bellen?

Vul uw naam, telefoon nummer en selecteer het gewenste tijdsframe zodat wij u dan kunnen terug bellen.

Offerte's vergelijken van specialisten uit uw eigen omgeving?
Velux dakraam
Geheel kosteloos
Velux dakraam

Wacht! U vergeet uw gratis offerte!

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen offertes van diverse specialisten kunt aanvragen en vergelijken via ons platform? Dit is volledig kosteloos!

Direct een gratis offerte ontvangen?